1678547685586

Pels voltants

Els veïns d'Argençola ofereixen:

Cal serrats "El Matí del pastor"

Feu una visita i conegueu el dia a dia del pastor d’un ramat d’ovelles i com crien els xais.
La visita acostuma a durar un matí (de les vuit, quarts de nou a migdia).

També els hi pots fer comanda.

Consultar disponibilitat i fer comanda amb antelació. 

Moli

Can mestre i el seu Molí

Si els aviseu amb temps, poden preparar-vos una visita per les seves instal·lacions i segons la temporada, si els camps estan en una fase avançada, també us ho podran ensenyar perquè vegeu les diferents espècies sembrades.

També els hi pots fer comanda. 

Visita la seva web.

thumbnail_20220623_194222

Fitomón

Masia ca la jerònima. Astrid van Ginkel.
Es dediquen a cultivar, experimentar i divulgar. Fan formació en els usos i aplicacions de les plantes. Cursos, xerrades, sortides d’etnobotànica i visites a ľhort. 
També fan teràpia canina i combinem natura, esport i psicologia. 
 
 astrid@fitomon.com 

Què podeu visitar pels voltants?

ALTRES :

Rutes per a tots els gustos

També en podeu trobar més per Wikilok, i de molt boniques!

Parc Santa Maria

Senderisme

Per remullar-te... Allà mateix!

IMG_20221015_111206

Gorg de Clariana

Es pot arribar fins allà amb cotxe. També podeu fer tota la ruta a peu sortint de la masia, hi ha uns 5 km de distància.

Gorg de Contrast

Podeu anar perfectament a peu des de casa, hi ha 4 km uns 51 min caminant. Amb cotxe has de donar més volta, ja que els camins no estan gaire bé, són uns 18 minuts amb cotxe. Fa platgeta per banyar-se a l’estiu. S’hi pot arribar amb cotxe, però l’últim tros és camí amb bastants forats. La millor opció és deixar el cotxe a Contrast, o una mica més endavant i acabar d’arribar a peu.

Agafant el cotxe, a la comarca de l’Anoia hi ha 4 gorgs més.

Algunes d’aquestes zones estan amagades en mig d’una vegetació de seca, que converteixen aquests saltant d’aigua en un oasi màgic.

La Fou de Tous

La Fou és un saltant d’aigua de la riera de Tous que es troba a la propietat d’Aubareda, la masia més antiga de la comarca. Aquest saltant crea amb el seu recorregut una sèrie de tolls i rierols que tots junts formen un paratge humit al mig de la població de seca com és Tous. Al voltant de la Fou hi ha una sèrie de llegendes, fonamentades sobretot per la gran quantitat de coves que l’aigua ha anat formant a les roques.

Salts de Cabrera

A Cabrera d’Anoia, al costat de l’Alt Penedès, trobem un conjunt de salts d’aigua no molt coneguts i que són una petita meravella. Es localitzen al torrent de la Bleda, una riera que va des de Canaletes fins al Bedorc, Les aigües han treballat ininterrompudament esculpint un conjunt de salts de gran bellesa. El Salt del Caragol és, sens dubte, un dels elements més màgics d’aquesta riera.

Gorg del Nafre

La sortida cap el Gorg del Nafre a Copons és un passeig agradable i senzill apte per a tot el món. Una caminada curta per un camí pla i bonic que acaba a un salt d’aigua a prop de 4 metres d’altura amb un estancament on us podreu remullar.

Santa Càndia

Al terme municipal d’Orpí trobem Santa Càndia. A aquest lloc la riera de Carme fa el seu recorregut molt especial, immers en mig de la roca tallada per la mateixa força de l’aigua i dels seus sediments que formen una sèrie de tolls d’aigua que són ideals per banyar-se.